2013. 01. 30.

Tisztelt Támogatónk!

Az S.O.S. Leukémiás Gyermekekért Alapítványt 1998-ban alapítottuk azért, hogy anyagi és lelki támogatást nyújtsunk a leukémiában szenvedő gyermekek és családjaik részére, és a kórházak eszközfejlesztésével segítsük a kezelésüket.

 

A rákos betegségek diagnosztizálása minden évben 250 ártatlan gyermek életét változtatja meg.

A megfelelő kezelés azonban megmentheti őket a borzalmaktól. Ma már több mint 70%-uk meggyógyulhat! A társadalombiztosítás azonban sehol a világon nem képes egyedül megteremteni a leukémia kutatásához és gyógyításához szükséges anyagi feltételeket.

 

Az S.O.S. Leukémiás Gyermekekért Alapítvány küldetése, hogy hídként összekösse a kis betegeket a segítő adományozókkal az egészségügyi intézményeken keresztül.

Támogatjuk:

  • a gyermekonkológiai központok műszerfejlesztését,
  • a hátrányos helyzetű gyerekek rendszeres gyógyszerellátását,
  • a daganatos beteg gyermeket nevelő családokat,
  • a gyerekeket a hosszan tartó kórházi ápolás során,
  • a gyermekosztályok bútorozását, felújítását.

 

Eredményeink:

Működésünk óta összesen 250 millió forint támogatást tudtunk közvetlenül a kórházaknak és a beteg gyerekek családjainak nyújtani.

Orvosi műszerfejlesztéssel támogatott intézmények:

Heim Pál Gyermekkórház (Budapest), Baranya Megyei Kórház (Pécs), Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház (Miskolc), Veszprémi Megyei Csolnoky Ferenc Kórház.

A Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban steril szobát alakítottunk ki, a Daganatos Betegek Rehabilitációs Otthonát pénzadománnyal segítettük.

Az elmúlt évben 3 millió forinttal támogattuk a rászoruló családokat, amelyet útiköltségre, gyógyszerekre, étrendkiegészítőkre, bútorokra, az otthoni higiéniás feltételek megteremtésére fordítottak.

 

 

„ Segítsünk másokon és másoknak szívből szívesen, hiszen miénk a legnagyobb jutalom: egészségük megerősödése!” (Bagdy Emőke)

teljes hír »

2016. 06. 06.

Akiket már nem támogathatunk...

A minket segítségért felkereső családok hihetetlen erővel küzdenek gyermekük gyógyulásáért, és mi is igyekszünk mindent megtenni értük. Szörnyű elfogadni, hogy van, amikor ez sem elég. De ilyenkor is a családok mellett kell állnunk, és részvétünkről biztosítani őket.

teljes hír »

2015. 11. 12.

Nyári emlék: hajókázni mentünk a gyerekekkel

A transzplantációs osztályon kezelt gyerekek közül húszan tudtak eljönni a balatoni hajókázásra. Nagy élmény volt a kis betegeknek és a családjaiknak is ez az önfeledt, szabadban eltöltött pár óra.

teljes hír »

2015. 04. 16.

Gyógyító adomány a győri kórháznak

Elkötelezett támogatóinknak köszönhetően létfontosságú eszközöket adhattunk át az elsősorban a nyugat-dunántúli régió ellátásáért felelős győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumának.

teljes hír »

2015. 02. 06.

Adománya jó helyre került

Adományozóinknak hála, ősszel mi is hozzájárulhattunk Gombos Lacika biztonságosabb otthoni gyógyulásához.

teljes hír »