Balázs Beatrix

Lakhely: Boldva

Született: Miskolc, 2005. 05. 31.

Diagnózis: ALL, magas malignitás

 

A gyógyulás kapujában

Beatrix édesanyjának levele

Sohasem gondoltuk, hogy egyszer egy ilyen szörnyű betegséggel kell majd megküzdenünk, hiszen kislányom mindig életvidám, szorgalmas, egészséges gyerek volt. Nagyon szerette az iskolát, a kis osztálytársait, ám aztán hirtelen minden megváltozott, és életünk mindenestül a kórházba költözött.

Mosoly a paróka alól

Beatrix 11 éves volt, amikor a tanév végén egyre fáradtabban kezdett hazajárni az iskolából, aluszékony és étvágytalan lett. Nyáron többször vérzett az orra, ezért orvoshoz fordultunk, és kértük, hogy készítsenek vérvizsgálatot. Másnap sürgősséggel visszahívtak, végül a csontvelő-mintavételből kiderült a diagnózis: heveny limfoblasztos leukémia. A miskolci megyei kórházban azonnal megkezdték a kezelését, én pedig szinte minden percben vele voltam, hogy bátorítsam és támogassam.

A kezelések előtt Beatrix csontveleje 89 százalékban tartalmazott kóros sejteket. Orvosaink többször változtattak a terápián, mert kislányom a kemoterápiás anyagokra allergiás lett, és a szteroidos szerek is nagyon megviselték. Csodaszép, derékig érő haját elveszítette, ami nagy törés volt számára. Végül parókát készíttettünk neki, bár mi, felnőttek tudtuk, hogy ez most a legkisebb problémánk.

Hazatérés sántikálva

Egy év kórházi kezelés után mehettünk haza, és kezdhettük el Beatrix otthoni gyógyszeres kezelését. Mivel a kemoterápia nagyon legyengíti az immunrendszert, kislányomnak egy steril szobát kellett kialakítanunk. Ez minden pénzünket felemésztette, így a rezsiszámlákkal is elmaradtunk. Eközben rendszeresen jártunk sugárkezelésre, kéthetente kontroll, havonta immunerősítő infúziós kezelések, háromhavonta csontvelővizsgálatok vannak soron. Beatrix ráadásul még a kórházban kificamította a lábát, azóta is nagyon fájlalja, járni is csak sántikálva tud.

Minden nehézségünk ellenére eközben kislányunk magántanulóként újrakezdhette az iskolát, és ha állapota engedi, lelkesen tanul, és várja vissza a régi életét. Mi pedig mindent meg is teszünk ezért! Azt szeretnénk, ha semmiben nem szenvedne hiányt, de eljutottunk arra a pontra, hogy muszáj segítséget kérnünk. Kérem, ha tehetik, támogassák Beatrix gyógyulását!

 

«Vissza