Budai Jázmin Petra

Betegség: leukémia

 

Ovi helyett kórház

Petra édesanyjának levele

 

2017. április 17. Kislányomat, Petrát először a háziorvosunk vizsgálja meg, miután az oldalán egy kék, becsomósodott foltot vettünk észre, majd azonnal a sürgősségire küld minket. Már a vérvétel is nagyon rossz eredményeket mutat, de végül a csontvelő-vizsgálat után mondják ki az orvosok: kislányom leukémiás. Petra nem sokat ért mindebből, csak kérdőn néz rám fáradtkás szemeivel, én pedig nyugtatom, hogy minden rendben lesz, miközben belül szinte szétszakít az aggodalom.

 

Lassan egy éve történt mindez, mégis pontosan emlékszem mindenre. Kislányom azóta kemoterápiát kap, nemrég emeltek a dózisán, és úgy tűnik, hogy hamarosan csontvelő-transzplantáció vár majd rá. A kezelések mellékhatásaként Petra sajnos sokat hány, nehezen marad meg benne bármilyen étel. Én szinte állandóan vele vagyok, de közben az egy évvel idősebb lányomat is rendszeresen kell kórházba vinni.

 

Amióta Petra beteg, alkalmi munkát sem tudok vállalni, a kórházi ingázás pedig anyagilag is nagyon megterhel. A műtét után steril szobát kell kialakítani számára, de jelenleg egy csőtörés miatt a vizet is csak kútról hordjuk haza. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, így minden segítséget hálásan köszönünk!

«Vissza