Csordás Bianka Noémi

Lakhely: Budapest

Született: 2010.11.28.

Betegség: akut limfoid leukémia

 

Négy éve a betegség árnyékában

Bianka édesanyjának levele

Kisebbik lányom, Bianka most nyolcéves. Nyolc évéből pedig immáron négyet vagy kórházban töltött, vagy otthon lábadozva, folyton kórházi kezelésekre készülve élt. Senki nem érdemel ilyet sorsot, éppen ezért tudom, hogy Biankának meg kell gyógyulnia!

Egyre gyakrabban hívtak a bölcsiből  

Bianka életvidám, virgonc kislány volt a bölcsődében is, de idővel egyre gyakrabban hívtak telefonon, hogy menjünk el érte, mert nincs jól. Sokszor volt lázas, levertté és álmataggá vált, később orrvérzései lettek, és kék-zöld foltok jelentek meg a testén. Többször jártunk orvosnál, mindig vírusra gyanakodtak, míg végül egy csontvelővizsgálat mutatta ki: akut limfoid leukémiája van, magas malignitással. Szinte még fel sem fogtuk, mit jelent mindez, már meg is kezdődött első kemoterápiás kezelése.

Négy év, négy kórház

Az elmúlt években megfordultunk a Madarász utcai gyermeklinikán, a Heim Pálban, a Szent Lászlóban, jelenleg pedig a Dél-pesti Centrumkórház Gyermekhematológia Osztályán kezelik. A betegségtől Bianka legyengült, lefogyott, majd a szteroidos kezeléstől meghízott, és kihullott a haja. Nehezen viselte a bezártságot, és hogy távol kell lennie az otthoniaktól: sokszor magától ment az ápolónőkhöz, hogy elkérje a gyógyszereit, és hazamehessen végre. Sajnos a kemoterápia nem bizonyult elégségesnek, így tavaly év végén, alig néhány nappal karácsony előtt csontvelő-transzplantáción esett át. Nagyon nehéz volt, de bíztunk benne, hogy a műtét után végre magunk mögött tudhatjuk a betegséget. Sajnos nem így történt: a CMV-vírus kiújult, és más szövődmények is felléptek.  

A mindennapok küzdelmei

Nem tudjuk még, mi és mikor hozza majd el a gyógyulást Biankának, de hiszünk benne, hogy egyszer véget ér ez a rémálom. Nagyobbik lányomat is – aki immunhiányos és sajátos nevelési igényű – megviselték az elmúlt évek, nagyon hiányzik neki Bianka, rá most édesanyám vigyáz. Munkámat évekkel ezelőtt feladtam, hogy a kislányom mellett lehessek, miközben otthonunk hiteleit is törlesztenünk kell, így viszont szinte egyik napról a másikra élünk. Most a legkisebb támogatás is hatalmas segítséget jelent. Előre is köszönünk minden adományt!

«Vissza