Illés Katarina

Született: 2013.05.12.

Lakik: Miskolc

Betegség: Leukémia

A szülők mindennapjai rémálommá változtak, amikor 3 hónapos kislányuknál vírusos torokgyulladás helyett a legrosszabbat diagnosztizálták: Katarina leukémiás. Megkezdődött a kislány és a család küzdelme a gyógyulásért. Kemoterápia, tűszúrások, vizsgálatok, és az örökmozgó kislány otthona a kórház lett. A család a végsőkig remélte, hogy kislányuk szenvedésének hamarosan vége lesz, de a neheze ezután következett: kiderült, hogy a 13 hónapos kislánynak csontvelő-átültetésre van szüksége.

 

„Rettenetes végignézni kislányom fájdalmait”

Katalin, Katarina édesanyjának levele

 

Katarina 2013 májusában született, azt hittük, egészségesen. 1 hónap múlva belázasodott, a háziorvos szerint vírusos torokgyulladás miatt. A vérvétel után pár nappal értesítettek a kórházból, hogy azonnal menjünk vissza, mert további vizsgálatok szükségesek. Nagyon megijedtünk.

 

Közölték, amit egy anya soha nem akar hallani

 

Tűszúrások ezrei vártak kislányomra, majd kiderült, vérszegény, májnagyobbodása van. A lesújtó hír ezután következett: 13 hónaposan a kislányt csontvelőzni kell. A csontvelő eredménye a legrosszabb lett, a diagnózis: súlyos leukémia. Katarina mindennapjai rémálommá váltak. Hiszen csak most kezdett el járni, gagyarászni, és hirtelen vérvételek, tűszúrások, kezelések következtek, idegen fehér köpenyes orvosok vették körül. Azonnal megműtötték, hogy el tudják kezdeni nála a kemoterápiát. Protokoll szerint minden héten kapta a kemót, ami önmagában is nagy megpróbáltatás volt, hiszen ez az örökmozgó kislány a kiságyhoz lett kötve, a sorozatos lumbálás, amelyet altatás nélkül végeznek, teljesen kimeríti.

 

Ez nem torokgyulladás, amelyből gyorsan felépül

 

Katarina tünetei alig enyhülnek: magas láz, alacsony sejtszám, étvágytalanság, hasmenés. Legtöbbször infúzión van, mert vagy vért vagy kemót vagy trombocitát kap. A folyamatos fájdalmait végignézni, és próbálni segíteni, iszonyat nehéz. Sajnos én már ehhez kevésnek érzem magam.

 

A család kettészakadt

 

Párom a másik három kiskorú gyermekkel otthon van, én a 3. hónapja a kórházban, ami plusz egy háztartás fenntartását jelenti. Anyagilag tönkrementünk. Házunk felújítását nem tudtuk befejezni, pedig Katarinának, ha egyszer hazaengedik, steril szobára lesz szüksége. Segítségre van szükségünk ahhoz, hogy kislányom mellett maradhassak, és minden lehetőséggel segíthessem a gyógyulását.

 

Előre is hálásan köszönöm az egész család nevében!

«Vissza