István Máté

Lakhely: Miskolc

Születési idő: 2003.08.30.

Betegség: neuroblastoma

Fűtetlen lakásban nem lehet gyógyulni!

Máté édesanyjának levele

Máté idén lesz 16 éves. Mint legtöbb kortársa, imád focizni, emellett pedig kitűnő tanuló. Persze csak akkor, ha az állapota megengedni, hogy sportoljon és iskolába járjon, kisfiam ugyanis elmúlt kilenc évét azzal töltötte, hogy az életéért küzdjön. 

Műtétek és kemoterápiák

Máté még hétéves sem volt, amikor az orvosok megállapították, hogy neuroblastomája van. Ez az idegrendszer rákos megbetegedése, kisfiamnál a hasi artériát szőtte körül a daganat. Műtéttel nem tudták eltávolítani a teljes tumort, hosszú és megterhelő kemoterápiás kezelés, majd csontvelő-átültetés következett. Bár Máté nem lett teljesen tünetmentes, négy évig úgy tűnt, hogy a gyógyulás útjára lépett. Ekkor még nem tudtuk, mi vár még ránk.

2015-ben a daganat aktivizálódott, elhelyezkedése miatt pedig műteni sem lehetett. Máté szervezete nem bírta végig a kemót, ismét jött a csontvelő-átültetés, majd 24 sugárkezelés. Tizennégy éves volt, mire annyira megerősödött, hogy életében először nem magántanulóként, hanem iskolában tanulhatott. Mindez hatalmas öröm volt számára, kitűnő eredményei voltak az állandó kezelések ellenére is.

Újabb csapás, újabb küzdelem

Sajnos eközben a családunk széthullott, egyedül maradtam két fiammal, az apjukra szinte semmiben nem számíthatunk. És amikor azt hittük, rosszabb már nem jöhet, Máté betegsége a tavaly ismét kiújult. Újabb műtét és kemoterápiás kezelések vártak és várnak rá. Lelkileg szinte elviselhetetlen végignézni mindezt, miközben anyagilag is egyre rosszabb helyzetbe kerülünk. Ha tudnak, támogassanak minket, hogy tüzelőt vehessünk otthonunk fűtéséhez.

Bennem csak az tartja a lelket, hogy látom, Máté sosem adja fel. Nem akar mást, csak hogy újra iskolába járhasson és focizhasson a barátaival. Egyszerűen csak élni akar. Mindent megteszek, hogy segíthessek kisfiamnak ebben a küzdelemben, de ehhez támogatásra is szükségünk van. Ha megteheti, kérem, álljon mellénk Ön is, hogy Máténak minden esélye meglegyen a gyógyulásra!

«Vissza