Otthoni rehabilitáció

A szerető otthon gyógyító ereje

A Magyar Nemzeti Bank támogatásával közösen indított Otthoni Rehabilitációs Program keretében csaknem 30 gyermek otthoni gyógyulását támogatjuk.

Hazánkban a leukémiás gyermekek gyógyulási aránya nagyon kedvező. Kórházi kezelések mellett a gyógyulás egyik fontos eleme, hogy otthon, a szerető család körében, a megszokott játékok között lábadozhasson a komoly kezelések, beavatkozások után legyengült gyermek. Ahhoz, hogy az otthoni gyógyulás biztonságos legyen, bizonyos szigorú feltételeknek meg kell felelnie a családi otthonnak. Többek között a steril körülmények biztosítása a legfontoasabb, hiszen a fertőzésveszély a betegség ezen szakaszában életveszélyes lehet.

A hozzánk forduló családok nagy része súlyos anyagi problémákkal küzd a gyermeket megtámadó betegség következtében. Hiszen a kórházba járás, a speciális étrend, a munkából kieső szülő jövedelmének hiánya miatt már a kezelések alatt elfogy a család megtakarított pénze.

Így, mikor az otthoni gyógyulásra kerülhetne a sor, a család azzal szembesül, hogy nem tudja miből biztosítani az otthoni gyógyulás feltételeit. Hiszen a steril szoba kialakítása rengeteg pénzbe kerül. Megfelelő tisztítószerek, vitaminok, étrendkiegészítők vásárlása szükséges, adott esetben felújítási munkálatok is indokoltak lehetnek a még biztonságosabb gyógyulás érdekében. A gyógyuláshoz elengedhetetlen gyógyászati segédeszközökre van szükség:szájmaszkra, korszerű hőmérőre, vérnyomásmérőre, lábzsákra és ujjra csíptethető pulzoximéterre.

A szülők azzal szembesülnek, hogy gyermekeik a hosszú kezelések és az elkülönített gyógyulás miatt kiszakadnak baráti társaságukból, és az iskolai tanulmányokat sem tudják a tanteremben folytatni. Így magántanárt kell fogadniuk, hogy gyermekük együtt haladhasson kortársaival, és hogy a tanulás elterelje a gyermekek figyelmét a betegségről, emellett a tanulás során szerzett sikerélmény önbizalmat és erőt adhasson nekik. Emellett sokszor speciális gyógytornára van szükségük a testi gyógyuláshoz, ez is nagy költséggel járhat.

Ezért indítottuk el a Magyar Nemzeti Bank nagylelkű támogatásának köszönhetően az Otthoni Rehabilitációs Programunkat, mely keretében csaknem 30 gyermek otthoni gyógyulását segíthetjük.

 

A programban támogatott gyermekek:

Rimai Olivér, született: 2000

Flaisz Dániel, született: 2007

Bagoly Enikő

Ésik Kincső, született: 2010

Rácz Ramóna, született: 2013

Kalányos Brenda, született: 2005

Balogh József Tibor, született: 2008

Seres Vilmos Attila, született: 2005

Vasvári Zoltán, született: 2006

Ballai Milán és Bence, születtek: 2004

Algács Róbert

Blahó Cintia, született: 1998

Bayer Tamara, született: 2010

Lakatos Alex, született: 2000

Jónás László Attila, született: 2006

Bandzsák Erik

Váradi Jázmin, született: 2012

Demeter Amanda, született: 2009

Ács Zsanett, született: 2009

Balázs Richárd, született: 2015

Tóth Judit Vanessa, született: 1999

Tóth Richárd János, született: 2007

Lakatos Kevin, született: 2009

Balázs László, született: 2013

Todorásku Mira Aletta, született: 2015

Bogdán Attila

Fekete Milán, született: 2003

Fontosnak tartjuk a transzparenciát és a nyílt kommunikációt, így a családok az Alapítvány felé tételes elszámolást küldenek a felhasznált pénzösszegről.

Köszönjük a Magyar Nemzeti Bank nagylelkű támogatását, reméljük, velük együtt hozzájárulhatunk a gyermekek gyógyulásához!

 

«Vissza

CIB Bank MNB