Sövegházy Luca

Lakik: Sopron

Született: 2005.06.17.

Betegség: Akut Lymphoid leukémia


 

Pótolhatatlan lenne az a támogatás, amit Önnel együtt nyújthatnánk Lucának!

 

Ibolya, az édesanya levele

Kislányomnál, a 9 éves Lucánál 2012 nyarán Akut Lymphoid leukémiát állapítottak meg, tavaly februárban fejeztük be az aktív vénás kemoterápiát. Ezután megkezdődött a fenntartó kezelése, amelyre sajnos nem jól reagált, mert májusban agyödémát kapott, ami a mai napig kihat rá, az idegrendszerére, magatartászavarral küzd.

Neurológus és pszichológus segítségével küzdjük a napokat

Közben Luca elkezdte az iskolát, ahol a sok gyógyszer ellenére jól teljesít. Kéthetente vérvételre járunk, ebből egyszer Budapestre, ami mindannyiunk számára megterhelő.

Az iskolába a hosszú kezelések után igen nehéz volt beilleszkednie, sokáig minden reggel sírt, feszült volt. Mégis, most azt mondja, ha felnőtt lesz, tanár néni szeretne lenni. Sajnos barátai sem nagyon vannak, az ovis társaival szokott játszani, biciklizni. Imád a szabadban lenni, már amennyire a betegsége engedi, hogy kint legyen.

Hálát adok, hogy eddig eljutottunk

Luca a sok megpróbáltatás után jobban van már, de egyelőre nem tudom, mikor nyilvánítható majd gyógyultnak. Még mindig a fenntartó kezelésekre kell járnunk. Próbálunk mindent megadni neki, ami a felépüléséhez kell, de az albérlet mellett rengeteg kiadásunk van, gyógyszereket, vitaminokat kell biztosítanunk kislányunknak, kezelésekre kell utaznunk, és lassan kimerülnek a tartalékaink is.

Köszönöm, ha bármilyen összeggel segíteni tudnak családunkon!

 

 

«Vissza